STAP-budget: Duurzame inzetbaarheid

STAP-budget: Duurzame inzetbaarheid

Het STAP-budget is een subsidie van de Rijksoverheid die als doel heeft om burgers meer regie te laten nemen over hun loopbaanontwikkeling. Het kan gebruikt worden om een training, cursus of opleiding te gaan volgen. Werkenden en werkzoekenden kunnen hier gebruik van maken. Het STAP-budget stimuleert duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmark. Vanaf 1 maart 2022 om 10:00 uur kan het STAP-budget aangevraagd worden bij het UWV. Per jaar kan er maximaal 1000 euro (inclusief btw) per persoon aan subsidie toegekend worden.

Het is interessant om samen met werknemers over ontwikkelingstrajecten te praten. Scholing kan medewerkers motiveren, zorgt voor kennisverbreding binnen het bedrijf en het kan ook het werkplezier van medewerkers vergroten. Als werkgever kan je het gebruiken van STAP-budget aanmoedigen. Wanneer een opleiding duurder is dan 1000 euro, zijn de extra kosten voor eigen rekening. Werkgever kunnen aanbieden om het resterende bedrag bij te leggen.

Het subsidiebudget is voldoende om minimaal 200.000 mensen in 2022 de kans te geven om zichzelf verder te ontwikkelen. Op deze website is er een lijst te vinden van verschillende STAP-opleidingen.

Gerelateerde berichten

Een tevredenheidsonderzoek (MTO)?

Een tevredenheidsonderzoek (MTO)?

Een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO)? Een medewerkerstevredenheidsonderzoek is een vragenlijst die medewerkers...