Grip op verzuim, aandacht voor herstel

Verzuimbegeleiding

Ziekteverzuim heeft impact op uw organisatie, zowel operationeel als financieel. Maar achter elk verzuim schuilt een individu met een unieke situatie. Onze verzuimbegeleiding biedt professionele ondersteuning bij het gehele proces van ziekte tot re-integratie. Met heldere communicatie, oog voor de mens en een planmatige aanpak zorgen wij voor een snelle en duurzame terugkeer naar werk. Zo behoudt u de continuïteit, en voelen medewerkers zich gehoord en gesteund.

Verzuimbegeleiding afbeelding

Regionale aanpak

Onze arbodienst is gevestigd in het centrum van Hengelo (Ov). Lamers Zorg & Arbeid hanteert een laagdrempelige en persoonlijke aanpak, in samenwerking met regionale dienstverleners.  Dankzij deze werkwijze kunnen we in voorkomende gevallen snel en effectief schakelen. Of het nu gaat om het inschatten van wetgevingsrisico’s, het begeleiden van een traject verzuimbegeleiding, of het inzetten van passende re-integratiemogelijkheden — wij bieden maatwerkoplossingen die aansluiten bij de behoeften van jouw organisatie.

Regionale aanpak

Dit maakt directe en betrokken communicatie mogelijk, waardoor er snel en efficiënt geschakeld kan worden bij verzuimvraagstukken.

Brede expertise

Naast verzuimbegeleiding biedt Lamers Zorg & Arbeid ondersteuning bij het inschatten van wetgevingsrisico’s en het inzetten van re-integratiemogelijkheden. 

verzuimbegeleiding via arbodienst Lamers Zorg & Arbeid
Zorgmedewerkers Lamers Zorg & Arbeid

Verzuimsysteem

Als werkgever én werknemer krijg je toegang tot een privacy-proof en gecertificeerd verzuimmanagementsysteem voor het registreren van verzuimdossiers. Via dit digitale platform kun je eenvoudig contact leggen met onze gediplomeerde casemanagers, die jou tijdens het traject met raad en daad bijstaan. Lamers Zorg & Arbeid biedt deskundig advies gedurende het hele proces van verzuimbegeleiding, inclusief de wettelijke verplichtingen zoals de Wet verbetering poortwachter. Ook speelt de bedrijfsarts een belangrijke rol als adviseur bij het begeleiden van werkhervatting. Zo zorgen we samen voor een goed verloop van de verzuimbegeleiding binnen jouw organisatie.

Gecertificeerd systeem

Lamers Zorg & Arbeid biedt toegang tot een gebruiksvriendelijk, privacy-proof en gecertificeerd IT-platform voor het veilig registreren en beheren van verzuimdossiers.

Deskundige begeleiding

Je krijgt professionele ondersteuning van gediplomeerde casemanagers die je door het gehele verzuimtraject begeleiden, inclusief advies over wettelijke verplichtingen en werkhervatting.

Onze aanpak in verzuimbegeleiding

Het uitgangspunt is een gepersonaliseerd hersteltraject op te zetten zodat werknemers zo snel en gezond mogelijk weer werkzaamheden kunnen hervatten

UWV info voor medewerkers

Klik hier voor de link van het UWV voor meer informatie (werknemers) over loondoorbetaling, Ziektewet, WIA, WAO en WAZ.

Wet vebetering poortwachter

De Wet verbetering poortwachter verplicht werkgevers en werknemers om samen te werken aan re-integratie bij ziekte. Het doel is om langdurig verzuim te voorkomen en terugkeer naar werk te bevorderen.

Bedrijfsarts

Een bedrijfsarts beoordeelt de medische situatie van een zieke werknemer. Hij geeft advies over belastbaarheid en re-integratie.

Begeleiding bij Loonwaarde

De loonwaarde geeft aan welk deel van het oorspronkelijke loon een werknemer nog kan verdienen op basis van zijn of haar inzetbaarheid en productiviteit na ziekte.

Spoor 2

Spoor 2 wordt ingezet als terugkeer naar de eigen werkgever niet lukt. Er wordt dan gezocht naar passend werk bij een andere organisatie.

Casemanager

Een casemanager verzuim begeleidt het hele verzuimtraject van een zieke medewerker. Hij of zij bewaakt de voortgang en zorgt dat werkgever en werknemer voldoen aan de wettelijke verplichtingen.

Landelijke pool bedrijfsartsen

In het kader van verzuimbegeleiding kan een second opinion van een bedrijfsarts vaak de juiste inzichten bieden om het herstel- en re-integratietraject van je medewerker effectief voort te zetten. Dit kan helpen bij het oplossen van eventuele twijfels over de medische situatie en het afstemmen van vervolgstappen. Voor meer informatie over deze dienst, kun je terecht op onze homepage onder het kopje ‘Diensten’ of klik hier voor de link naar de landelijke pool van bedrijfsartsen voor een second opinion.

verzuimbegeleiding - landelijke pool bedrijfsartsen

Het laatste nieuws over verzuimbegeleiding

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, wet- en regelgeving en best practices op het gebied van verzuimbegeleiding. Of je nu een werkgever bent die zoekt naar effectieve oplossingen of een werknemer die meer wil weten over je rechten en plichten, hier vind je de laatste updates die je helpen om verzuim goed te managen en medewerkers succesvol te re-integreren.

Ziek tijdens de vakantie, wat is daar eigenlijk de regeling voor?

Moedig uw werknemers aan om vakantie op te nemen, aangezien het cruciaal is om op te laden en effectief om te gaan met stress en werkdruk. Maar wat als een werknemer ziek wordt tijdens zijn of haar vakantie? Caroline, een medewerker bij uw bedrijf, was al een week aan...

Een tevredenheidsonderzoek (MTO)?

Een tevredenheidsonderzoek (MTO)?

Een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO)? Een medewerkerstevredenheidsonderzoek is een vragenlijst die medewerkers kunnen invullen. Met dit onderzoek krijgt de organisatie inzichten in de tevredenheid van medewerkers en laat het over een periode een trend zien. Wat...

Verzuim op vakantie?

Verzuim op vakantie? Wat te doen wanneer een medewerker zich ziek meldt op vakantie? Een medewerker kan ziek worden tijdens zijn of haar vakantie. Wij krijgen regelmatig de vraag wat de regels zijn in deze situatie. In dit artikel geven wij op hoofdlijnen een antwoord...

Meest gestelde vragen

Verzuimbegeleiding kan soms vragen oproepen, zowel voor werkgevers als werknemers. Op deze pagina vind je de antwoorden op de meestgestelde vragen over het verzuimtraject, de wettelijke verplichtingen, re-integratie en de rol van de bedrijfsarts. Of je nu meer wilt weten over het proces of hoe je het beste kunt omgaan met een zieke werknemer, hier vind je de informatie die je helpt om verzuim op een effectieve en verantwoorde manier te begeleiden.

Wat is verzuimbegeleiding?

Verzuimbegeleiding is het proces waarbij werkgevers en werknemers samenwerken om ziekteverzuim effectief te beheren. Het doel is om medewerkers te ondersteunen bij hun herstel en hen zo snel en verantwoord mogelijk weer aan het werk te krijgen.

Waarom is verzuimbeleid belangrijk voor mijn organisatie?

Een duidelijk verzuimbeleid helpt om ziekteverzuim te voorkomen en biedt richtlijnen voor de begeleiding van zieke medewerkers. Het zorgt voor een gestructureerde aanpak en draagt bij aan een gezonde werkomgeving.

Welke stappen omvat verzuimbegeleiding?

Verzuimbegeleiding bestaat doorgaans uit preventie, registratie van verzuim, terugdringen en voorkomen van verzuim, en het begeleiden van medewerkers tijdens hun ziekte en re-integratie.

Wat zijn de wettelijke verplichtingen van een werkgever bij ziekteverzuim?

Werkgevers zijn verplicht om een veilige en gezonde werkplek te bieden en moeten voldoen aan de richtlijnen van de Arbowet en de Wet verbetering poortwachter. Dit omvat onder andere het bijhouden van verzuim en het ondersteunen van de re-integratie van zieke medewerkers.

Wat is het verschil tussen spoor 1 en spoor 2 bij re-integratie?

Spoor 1 betreft re-integratie binnen de eigen organisatie, terwijl spoor 2 gericht is op re-integratie bij een andere werkgever als dat binnen de eigen organisatie niet mogelijk is.

Offerte verzuimbegeleiding

Offerte contract arbodienstverlening

Offerte contract arbodienstverlening