Week van de werkstress; 16-19 november

Lamers Zorg & Arbeid Mentale Gezondheid

16 november 2021

Week van de werkstress

Het serieus nemen van mentale kracht op de werkvloer is erg belangrijk. Uit cijfers van het CBS is gebleken dat volgens medewerkers heel veel voorkomende redenen voor ziekteverzuim zijn; (1) psychische vermoeidheid door werk en (2)intimidatie en/of pesten door leidinggevende en collega’s (StatLine, 2021). Hieruit blijkt het belang van mentale gesteldheid op de werkvloer en wat voor impact dit heeft op de vitaliteit van medewerkers.

Vaak zijn we met zijn allen geneigd om te richten op ziekteverzuimbegeleiding. Deze aanpak is gericht op het oplossen van al aanwezige problematieken. Het écht aanpakken van de kern oorzaak komt hierdoor op de achtergrond. Door preventieve maatregelen worden risico’s vroegtijdig gesignaleerd. Bewustwording van werkgever en werknemer kan ervoor zorgen dat bijvoorbeeld burn-out klachten worden voorkomen of beperkt in duur. Door niet alleen te richten op behandeling of het voorkomen van risico’s, maar ook op het “verbeteren” van de gehele werksituatie kan de mentale kracht van medewerkers op de werkvloer verbeterd worden. Een hernieuwde balans tussen stress en energie kan bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van alle medewerkers. Lamers Zorg & Arbeid is aangesloten bij brancheorganisatie Oval, deze richt zich op duurzame inzetbaarheid. Van 15 t/m 19 november organiseren wij in samenwerking met onze brancheorganisatie de “Week van de werkstress”. Dit doen wij om meer nadruk te leggen op werkplezier, preventie en ontwikkeling. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar Week van de Werkstress.

Heeft u vragen of zou u graag een preventiever arbeidsbeleid willen nastreven zodat mentale kracht centraal komt te staan binnen uw bedrijf? Neem dan vooral contact op met uw vaste aanspreekpunt bij Lamers Zorg & Arbeid. Wij helpen u graag verder met het bewerkstelligen van duurzame inzetbaarheid binnen uw bedrijf.

Bron: StatLine. (2021, 20 april). Ziekteverzuim volgens werknemers; arbeidsomstandigheden. Geraadpleegd op 16 november 2021, van https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/83415NED/table?ts=1637092377086

Gerelateerde berichten