Voor het eerst personeel aannemen.
5 (Arbo) tips!

Nieuw personeel aannemen

2 februari 2022

Voor het eerst personeel aannemen.
5 (Arbo) tips!

Wanneer je bedrijf is gegroeid denk je er misschien over na om voor het eerst personeel aan te nemen. Daar komt best veel bij kijken. Daarom geven wij in dit artikel 5 (arbo) tips.

Tip 1: Meld je aan als werkgever

Wanneer je voor het eerst personeel aanneemt is het belangrijk om je bij de belastingdienst en KVK aan te melden als werkgever. Bij de Belastingdienst krijg je bij een aanmelding als werkgever een loonheffingennummer. Dit moet omdat werkgevers loonheffingen moet inhouden op het salaris van hun medewerker. Uiteraard dient er ook een aangifte gedaan te worden. Bij de KVK is het van belang dat de veranderde personeelsbezetting wordt doorgegeven.

Tip 2: Verdieping in Wet en Regelgeving
Wanneer je voor het eerst personeel aanneemt, komen er veel (nog onbekende) wet en regels bij kijken. Daarom is het belangrijk om verdieping te zoeken in goed werkgever én werknemer-schap. Arbeidsrecht is het recht die de verhouding tussen werkgever en werknemer regelt. Lees bijvoorbeeld eens dit boek, het kan u inzicht geven in de belangrijkste hoofdzaken.

Tip 3: Zorg voor een veilige werkomgeving

Wanneer er personeel in dienst is, dient er voor een veilige werkomgeving gezorgd te worden door de werkgever. Een arbodienst helpt werkgevers en werknemers bij het opstellen en uitvoeren van een arbeidsomstandigheden-en verzuimbeleid. Het gaat hierbij om goede arbeidsomstandigheden, een RI&E, preventiemedewerker, en bedrijfshulpverleners.

Tip 4: Onderzoek subsidies

Wanneer je startend ondernemer bent kan de Overheid een handje helpen. Er is bijvoorbeeld een mogelijkheid om een MKB-krediet of microkrediet aan te vragen. Via deze link kun je inzicht krijgen in de regelingen en subsidies die van toepassing kunnen zijn wanneer je voor het eerst personeel aanneemt.

Tip 5:  Gelukkige medewerkers

Als werkgever wil je natuurlijk dat je medewerkers tot bloei komen. Dat medewerkers vitaal en gezond zijn voorkomt daarnaast ook nog eens uitval. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is onze laatste tip om aandacht te besteden aan duurzame inzetbaarheid & amplitie. Wij zijn als arbodienst aangesloten bij branchevereniging Oval. Op de site van Oval vindt u meer informatie over duurzame inzetbaarheid. Lees ook eens andere artikelen op onze site zoals deze of deze, waarin we verschillende thema’s met betrekking tot duurzame inzetbaarheid & amplitie uitleggen. Een rijk leven doe je in termen van geluk, gezondheid, welzijn, tevredenheid en harmonie.

Wij hopen dat je met de bovenstaande (arbo) tips meer nuttige informatie hebt gekregen over wat er allemaal komt kijken bij het voor het eerst aannemen van personeel. Het is een grote stap, wij wensen je veel plezier en geluk toe in het groeien van je bedrijf.

Gerelateerde berichten

Een tevredenheidsonderzoek (MTO)?

Een tevredenheidsonderzoek (MTO)?

Een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO)? Een medewerkerstevredenheidsonderzoek is een vragenlijst die medewerkers...